30god-pz

Total Beach_Access

Izbor jezika
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Pretraga sajta

U organizaciji NU “EKOM”, nacionalnog operatera Plave zastavice i JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, u PC “Vukšić” 18. decembra 2019. godine održan je godišnji skup o programu Plave zastavice.

Na seminaru je analizirana prethodna sezona sa aspekta ispunjenosti kriterijuma kampanje, kontrole kupališta koja su bila u pilot i redovnoj fazi programa Plava zastavica kao i analize sanitarnog kvaliteta morske vode na kupalištima tokom 2019. godine. Najavljene su i promjene u klasifikaciji voda za kupanje koja će se primjenjivati naredne 2020. godine.

BF seminar_1 BF seminar_2 BF seminar_3

(Foto: Milica Mašanović)

Poseban akcenat ove godine je dat aktivnostima Fondacije za ekološku fondacije povodom klimatske krize i preduzimanju prioritetnih akcija kroz svih 5 programa uključujući i Blue flag. Predložene su aktivnosti iz koncepta Zero waste koje se mogu primjenjivati na plažama i marinama. Takodje su predstavljeni i kriterijumi koji bi uskoro mogli da budu preporučujući za plaže, a koji doprinose podizanju ekološke svjesti i brige za životnu sredinu,

I ovogodišnji seminar je imao zapaženo interesovanje korisnika kupališta i Marine Bar, partnerskih nevladinih organizacija, pa se očekuje još bolje sprovođenje aktivnosti tokom naredne sezone.

Ukoliko ste propustili seminar, ovdje možete pogledati prezenatcije.

Rok za predaju godišnjih izvještaja za 2019. godinu i prijave za 2020. godinu je 31. decembar 2019. godine. Ovdje možete preuzeti formulare za pilot i redovnu fazu.