30god-pz

Total Beach_Access

Izbor jezika
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Pretraga sajta

U petak 17.02.2006. godine u hotelu "Blue star" u Budvi održan je sastanak povodom nove sezone Plave zastavice u Crnoj Gori. Pored predstavnika NVO Ecom i JP Morsko Dobro sastanku su prisustvovali i predstavnici prošlogodišnjih nosilaca Plave zastavice, kao i kandidata za Plavu zastavicu.

 

Predstavnici NVO Ecom su upoznali prisutne sa planovima za novu sezonu i podijelili su im formulare za prijavu plaža za Plavu zastavicu u novoj sezoni. Duznost svih potencijalnih kandidata je da popunjeni formular dostave u JP Morsko Dobro najkasnije do 28.02.2006. godine da bi njihovu prijavu nacionalna komisija uzela u razmatranje.

 

Od 5. juna ove godine, na crnogorskim plažama vijoriće se 10 plavih zastavica, a što je odlučeno 29. aprila na zasjedanju Medjunarodnog žirija kampanje u Kopenhagenu.

Kampanja Plava zastavica se u Crnoj Gori sprovodi od 2003.godine, od kada je NVO "EKOM" postala član Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) i time stekla pravo da bude Nacionalni opeater za Plavu zastavicu u Crnoj Gori. Kampanja Plava zastavica u Crnoj Gori se sprovodi uz finansijsku podršku Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RCG.

Po odluci Nacionalne komisije, formirane od strane Ministarstva turizma, kampanja Plava zastavica u Crnoj Gori se odvija u dvije faze, odnosno, zainteresovanom kupalištu se u prvoj godini dodjeli sertifikat kandidata, te se nakon uspješno završene pilot faze, to kupalište može kandidovati za Plavu zastavicu kod Međunarodnog žirija.

Opširnije...

 

SASTANAK SA KORISNICIMA PLAŽA SA PLAV0M ZASTAVICOM I KANDIDATIMA U PILOT FAZI KAMPANJE U CRNOJ GORI

 

U subotu 5. juna 2004. godine na plaži Plavi horizonti (Radovići, Tivat) u 11 h održan je svečani pocetak kampanje “Plava zastavica u Crnoj Gori”.

Prisutnim gostima se obratio g.
Saša Karajovic, nacionalni koordinator kampanje Plava zastavica za Crnu Goru, g. Aleksandar Ražnatovic, predsjednik NVO “EKOM” (nacionalni operater kampanje) i g. Vasilije Bušković, član Nacionalne komisije za dodjelu Plave zastavice, koji će govoriti o medunarodnoj kampanji Plava zastavica koja se u Crnoj Gori sprovodi od 2003. godine.

Opširnije...