30god-pz

Total Beach_Access

Izbor jezika
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Pretraga sajta

U srijedu 22. marta 2006. godine u hotelu „Montenegro“ u Bečićima je organizovan tradicionalni seminar za korisnike plaža na Crnogorskom primorju, a u susret predstojećoj sezoni. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, kao organizator i domaćin ovog skupa, predstavilo je uslove koje moraju da ispune uredjena i izgradjena kupališta na našoj obali, a svoje prezentacije su imale lučke kapetanije, Crveni krst Crne Gore i predstavnici turističke inspekcije. 

U drugom dijelu seminara, NVO „EKOM“, kao nacionalni operater Plave zastavice u Crnoj Gori, predstavilo je proces kandidovanja kupališta za pilot fazu kampanje u ovoj godini. Prisutni su upoznati sa istorijatom i kriterijumima Kampanje, kao i postupkom prijavljivanja za nove kandidate. Podjeljen je i aplikacioni formular koji zainteresovani treba da popune i dostave NVO „EKOM“ ili JP „Morsko dobro“ do 28. aprila. Nakon prvomajskih praznika, Nacionalna komisija će odlučiti koje će plaže dobiti sertifikat kandidata za Plavu zastavicu u narednoj godini.

 

U petak 17.02.2006. godine u hotelu "Blue star" u Budvi održan je sastanak povodom nove sezone Plave zastavice u Crnoj Gori. Pored predstavnika NVO Ecom i JP Morsko Dobro sastanku su prisustvovali i predstavnici prošlogodišnjih nosilaca Plave zastavice, kao i kandidata za Plavu zastavicu.

 

Predstavnici NVO Ecom su upoznali prisutne sa planovima za novu sezonu i podijelili su im formulare za prijavu plaža za Plavu zastavicu u novoj sezoni. Duznost svih potencijalnih kandidata je da popunjeni formular dostave u JP Morsko Dobro najkasnije do 28.02.2006. godine da bi njihovu prijavu nacionalna komisija uzela u razmatranje.

 

Od 5. juna ove godine, na crnogorskim plažama vijoriće se 10 plavih zastavica, a što je odlučeno 29. aprila na zasjedanju Medjunarodnog žirija kampanje u Kopenhagenu.

Kampanja Plava zastavica se u Crnoj Gori sprovodi od 2003.godine, od kada je NVO "EKOM" postala član Fondacije za ekološku edukaciju (FEE) i time stekla pravo da bude Nacionalni opeater za Plavu zastavicu u Crnoj Gori. Kampanja Plava zastavica u Crnoj Gori se sprovodi uz finansijsku podršku Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RCG.

Po odluci Nacionalne komisije, formirane od strane Ministarstva turizma, kampanja Plava zastavica u Crnoj Gori se odvija u dvije faze, odnosno, zainteresovanom kupalištu se u prvoj godini dodjeli sertifikat kandidata, te se nakon uspješno završene pilot faze, to kupalište može kandidovati za Plavu zastavicu kod Međunarodnog žirija.

Opširnije...

 

SASTANAK SA KORISNICIMA PLAŽA SA PLAV0M ZASTAVICOM I KANDIDATIMA U PILOT FAZI KAMPANJE U CRNOJ GORI

 

U subotu 5. juna 2004. godine na plaži Plavi horizonti (Radovići, Tivat) u 11 h održan je svečani pocetak kampanje “Plava zastavica u Crnoj Gori”.

Prisutnim gostima se obratio g.
Saša Karajovic, nacionalni koordinator kampanje Plava zastavica za Crnu Goru, g. Aleksandar Ražnatovic, predsjednik NVO “EKOM” (nacionalni operater kampanje) i g. Vasilije Bušković, član Nacionalne komisije za dodjelu Plave zastavice, koji će govoriti o medunarodnoj kampanji Plava zastavica koja se u Crnoj Gori sprovodi od 2003. godine.

Opširnije...