30god-pz

Total Beach_Access

Izbor jezika
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Pretraga sajta

Desetak crnogorskih plaža pridružilo se kampanji "Mediteranska nedjelja Plave zastavice" (BlueFlagMedWeek) koja je po drugi put organizovana a plažama sa Plavom zastavicom u 13 mediteranskih zemalja.

U okviru ove kampanje na nivou Mediterana, od 1. do 7. jula 2018. godine organizovane su akcije čišćenja plaža. Organizacije koje sprovode Plavu zastavicu su se pridružile ovoj kampanji pod sloganom "Briga za more koje nas ujedinjuje" ("Caring for the sea that unites us").

NVO "Green Net - Zelena mreža" je u saradnji sa kupalištem "Time out" na Slovenskoj plaži u Budvi, organizovala ekološko - edukativnu akciju sakupljanja limenki sa plaže. Nakon kratkog predavanja o važnosti procesa reciklaže, sa akcentom na reciklažu aluminijumske ambalaže, sa najmladjim posjetiocima plaže organizovana je umjetnička radionica, u okviru koje je od prikupljenih limenki napravljena figura "LiMen"-a.

01 time_out 02 time_out 03 time_out

Akciji su se priključila kupališta na plaži Jaz (“Blue beach”, “Escallera” i “S&I beach life”) u opštini Budva. Nije bilo lako naći otpatke jer se plaža redovno čisti.

04 blue_beach 05 escallera 06 si_beach_life

I na kupalištima “Centar” i “Korali” na plaži Sutomore u opštini Bar organizovane su akcije čišćenja, kojima su se simbolično priključili osoblje i posjetioci. Ovdje je održana i ekološko- kreativna radionica za najmladje pod nazivom” Briga za more koje nas ujedinjuje“

07 centar_sutomore 08 korali 09 akcija

Na kupalištu “Ponta”, Petrovac pažnju su obratili i na okolne stijene na kojima se nadje smeće koje donesu talasi. Čišćenje plaže organizovano je i na Plavim horizontima u opštini Tivat. Akciji se priključilo i kupalište „Paradiso” u uvali Utjeha, opština Bar. Ni ovdje nije bilo lako naći otpatke.

10 ponta 11 plavi_horizonti 12 paradiso