30god-pz

Total Beach_Access

Izbor jezika
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Pretraga sajta

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je 4. maja u hotelu "Budva" organizovalo skup pod nazivom "Organizacija kupališta u 2018. godini". Ovaj dan otvorenih vrata je bio namijenjen svim korisnicima kupališta, a u cilju blagovremene pripreme za predstojeću turističku sezonu. Nacionalni koordinator Plave zastavice Saša Karajović je na punktu br. 6 okupljenim zakupcima plaža predstavio je program odnosno kriterijume i obaveze operatera kupališta.

Pozvani su zainteresovani da se prijave za pilot fazu kampanje Plave zastavice u ovoj sezoni. Rok za predaju popunjenih upitnika i prijava je 11. maj. Sva kupališta koja se na vrijeme prijave za ovu sezonu ulaze u program mjerenja kvaliteta morske vode, a nakon uspješne dvije godine pilot faze, stiču pravo da konkurišu za Plavu zastavicu u 2020. godini.

Zainteresovani ovdje mogu preuzeti formular i prijavu za pilot fazu u 2018, dvije brošure: Priručnik za ekološko-edukativne aktivnosti 2013 i Best Blue Flag practices 2013-2014, a mogu pogledati i prezentacije sa godišnjeg seminara Plave zastavice u decembru 2017.