30god-pz

accesrec

Izbor jezika
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Pretraga sajta

Akcija čišćenja plaža sa Plavom zastavicom u mediteranskim zemaljama u sklopu programa “Clean Seas” traje od 3. do 10. jula 2017.
 
13 zemalja širom Mediterana učestvuje u međunarodnoj kampanji za zaštitu mora i priobalja "Mediteranska nedjelja Plave zastavice" ("The Blue Flag Mediterranean week"). U prvoj nedjelji jula organizovaće se čišćenje plaža kako bi se podigla ekološka svijest javnosti. Inicijativa je počela od ideje da životna sredina nema granice, te da otpad koji je bačen na jednoj strani Mediterana lako može doći do druge strane. Organizacije koje sprovode Plavu zastavicu su se pridružile ovoj kampanji pod sloganom "Briga za more koje nas ujedinjuje" ("Caring for the sea that unite us").

Mediteranska nedjelja_Plave_zastavice

Za potrebe ove kampanje napravljen je poseban promotivni video koji je preveden na 8 jezika: engleski, arapski, francuski, turski, grčki, španski, hebrejski i hrvatski (za ex yu područje).
Video možete pogledati na linku https://youtu.be/Iwglo0AmQs4.
 
Učesnici mogu dokumentovati i podijeliti svoje aktivnosti na društvenim mrežama radi podizanja svjesti o zaštiti Mediterana. Formiran je i poseban twitter nalog: #BlueFlagMedWeek.
 
Informacije, fotke i video priloge iz Crne Gore možete postaviti na:
https://www.facebook.com/nu.ecom.