30god-pz

Total Beach_Access

Izbor jezika
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Pretraga sajta

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je 25. aprila u hotelu "Queen of Montenegro", organizovalo skup pod nazivom "Organizacija kupališta u 2017. godini". Svojevrsni dan otvorenih vrata je bio namijenjen svim korisnicima kupališta, a u cilju blagovremene pripreme za predstojeću turističku sezonu.

plava-zastavica-becici

Nacionalni koordinator Plave zastavice Saša Karajović je na punktu br. 6 okupljenim zakupcima plaža predstavio je program odnosno kriterijume i obaveze operatera kupališta. Pozvani su zainteresovani da se prijave za pilot fazu kampanje Plave zastavice u ovoj sezoni. Rok za predaju popunjenih upitnika je 15. maj. Sva kupališta koja se na vrijeme prijave za ovu sezonu ulaze u program mjerenja kvaliteta morske vode, a nakon uspješne dvije godine pilot faze, stiču pravo da konkurišu za Plavu zastavicu u 2019. godini.

Zainteresovani ovdje mogu preuzeti formulari i prijava za pilot fazu u 2017, dvije brošure: Priručnik za ekološko-edukativne aktivnosti 2013 i Best Blue Flag practices 2013-2014, a mogu pogledati i prezentacije sa godišnjeg seminara Plave zastavice u decembru 2017