30god-pz

Total Beach_Access

Izbor jezika
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Pretraga sajta

Međunarodni žiri za dodjelu Plave Zastavice (kraj aprila 2012. godine, Kopenhagen)Svečano podizanje prvih Plavih zastavica u 2012. godini biće upriličeno u utorak, 5. juna u 11 sati, na središnjem dijelu plaže Jaz u Budvi, na kupalištima "Escallera", "Blue Beach" i "S&I Beach Life".

Osim na tri pomenuta kupališta na Jazu, po odluci Međunarodnog žirija, Plave zastavice će se ovog ljeta vijoriti i na sljedećim kupalištima: "Club Hotel Rivijera" - Njivice, Herceg Novi; "Cuba Libre" i "Porto Žanjic" - Žanjic; "Stevuzo", uvala Dobreč na Luštici; "Plavi Horizonti", Pržno; "Almara beach", uvala Oblatno; "Kalardovo", Tivat; "Sveti Toma" i "Hotel Queen of Montenegro" - Bečići; "Centar" - Sutomore; "Tony Grill"; "Evropa beach"; "Safari beach", "MCM beach", "Tropicana" i "Copacabana" na Velikoj ulcinjskoj plaži.

Kampanja Plava zastavica ove godine slavi svoj jubilej - 25 godina uspješne sprovođenja Programa Plava zastavica, koji realizuje međunarodna mreža preko 60 ekoloških nevladinih organizacija FEE - Fondacija za ekološko obrazovanje, a simbol prestižnog međunarodnog priznanja će biti istaknut na ukupno 3098 plaža i 646 marina u 36 država sjeverne hemisfere (Evropa, Kanadra, Jordan, Maroko, Tunis, Turska i UAE), dok će odluka za dodjelu Plavih zastavica u zemljama južne hemisfere (Južna Afrika, Novi Zeland, Južna Amerika i Australija) biti donesena u septembru.

Za svih 19 crnogorskih Plavih zastavica koje su kandidovane i proslijeđene od strane Nacionalnog žirija, Međunarodni žiri je ocijenio da zaslužuju da nose ovo obilježje visokih ekoloških standarda, organizacije i usluga na plažama u 2012 godini. Pored toga, kupališta "Paradiso" u uvali Utjeha te "Lux Beach" i "Miami" na Velikoj plaži u Ulcinju, predložena su za Pilot fazu, gdje će i ove godine biti marina "Porto Montengro", kandidovana za dodjelu Plave zastavice za marine.