30god-pz

Total Beach_Access

Izbor jezika
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Pretraga sajta

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, po tradiciji, uručene su Plave zastavice za 17 crnogorskih plaža, sertifikati za sedam plaža i jednu marinu u pilot fazi u 2011. godini. Dodjeljena su i priznanja za dva kupališta koja su bila uzastopno 5 godina u kampanji.

Ceremonija dodjele prestižnih eko priznanja je održana na kupalištu "MCM beach" na Velikoj ulcinjskoj plaži", a prvu plavu zastavicu u 2011. godini je podigao Nebojša Popović, pomoćnik ministra za održivi razvoj i turizam.

Pocetak svecanosti Urucenje nagrada ekoreporterima

Urucenje Plavih Zastavica Urucenje Plavih Zastavica

Plava zastavica je ekskluzivno eko-obilježje koje će tokom ljeta 2010. godine biti dodjeljeno za 2.927 plaža i 625 marina u 36 zemalja sjeverne hemisfere (Evropa, Maroko, Tunis, Jordan, Ujedinjeni Arapski Emirati i Kanada.

Podizanje Plave zastavice Plava zastavica

Od 05. juna 2011. one se vijore na slijedećih 17 crnogorskih kupališta: „Club hotel Riviera“, Njivice; „Porto“ i „Cuba Libre“, Žanjic; „Stevuzo“, uvala Dobreč (opština Herceg Novi); Hotel „Plavi Horizonti“ i „Kalardovo“(opština Tivat); „Blue Beach“,8. „S & I beach life“ i „Escallera“ na Jazu; Hotel „Queen of Montenegro“, Bečići (opština Budva); „Centar“, Sutomore i „Paradiso“, uvala Utjeha (opština Bar); „Evropa“, „Safari“, „MCM beach“, „Tropicana“ i „Copacabana“ na Velikoj plaži (opština Ulcinj).

Ove godine u pilot fazi se nalazi 7 plaža: Hotel „Perla“, Savina (opština Herceg Novi), „Almara beach, Oblatno i Solila, Djuraševići (opština Tivat); „Sveti Toma“ i „Dolce vita“, Bečići (opština Budva); „Tony Grill“ i „Safari 2“ na Velikoj plaži (opština Ulcinj). „Porto Montenegro„ je jedina marina u pilot fazi tokom 2011. godine. Prijavljivanje za pilot fazu je omogućeno do 30. juna ove godine.

Za pet uzastopnih godina u kampanji od 2006. do 2010. godine, priznanja Medjunarodne koordinacije je dobilo dva kupališta: Club Hotel „Rivijera“, Njivice i „Miami“ Velikoj plaži.

Na početku programa dodjeljene su i dvije nagrade koje su na međunarodnom konkursu osvojili mladi ekorpeorteri iz Crne Gore – učenici Srednje ekonomomsko ugostiteljske škole iz Nikšića i Gimnazije »Slobodan Škerović« iz Podgorice.

Koktel je organizovao Hajdar Murati, zakupac plaže "MCM", a u zabavnom dijelu programa nastupili su: Perper te Nina Petković i Djordje Gogov sa pratećim bendom.

Perper Nina Petkovic

Baldahini Igraliste za djecu

Lezaljke Spasioci