30god-pz

Total Beach_Access

Izbor jezika
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Pretraga sajta

U najnovijem broju magazina Montenegro explorer za ljeto 2010., koji izdaje Nacionalna turistička organizacija na engleskom i njemačkom jeziku, na osam strana je dat prikaz kampanje Plava zastavica i svih plaža koje imaju ovo prestižno ekološko i turističko priznanje u 2010. godini.

Ovdje možete pogledati izvod iz magazina Montenegro explorer u PDF formatu. (2.3 MB)

 

Na skromnoj ceremoniji, na kupalištu hotela “Queen of Montenegro”, podignuta je plava zastavica za 2010. godinu i time je obilježena peta uzastopna godina u ovom programu (2005-2010.), za šta je dobijeno i posebno priznanje Međunarodne koordinacije u Kopenhagenu.

Queen Of Montenegro Queen Of Montenegro

Opširnije...

 

NVO “EKOM“, kao nacionalni operater Plave zastavice u Crnoj Gori pripremila je Priručnik za marine sa plavom zastavicom. Pripremu i štampu, finansijski je pomoglo Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine preko konkursa za NVO u 2009. godini.

Opširnije...

 

Na Svjetski dan zaštite životne sredine, po tradiciji, uručene su Plave zastavice za 19 crnogorskih plaža, sertifikati za pet plaža i jednu marinu u pilot fazi u 2010. godini. Dodjeljena su i priznanja za 6 kupališta koja su bila uzastopno 5 godina u kampanji.

Ceremonija dodjele prestižnih eko priznanja je održana na brodu "Vodena kočija", a prve dvije plave zastavice u 2010. godini je podigao Rajko L. Barović, direktor JP Morsko Dobro, na plažama "Porto" i "Cuba libre" u uvali Žanjic.

Zanjic

Opširnije...