30god-pz

Total Beach_Access

Izbor jezika
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Pretraga sajta

SASTANAK SA KORISNICIMA PLAŽA SA PLAV0M ZASTAVICOM I KANDIDATIMA U PILOT FAZI KAMPANJE U CRNOJ GORI

 

U subotu 5. juna 2004. godine na plaži Plavi horizonti (Radovići, Tivat) u 11 h održan je svečani pocetak kampanje “Plava zastavica u Crnoj Gori”.

Prisutnim gostima se obratio g.
Saša Karajovic, nacionalni koordinator kampanje Plava zastavica za Crnu Goru, g. Aleksandar Ražnatovic, predsjednik NVO “EKOM” (nacionalni operater kampanje) i g. Vasilije Bušković, član Nacionalne komisije za dodjelu Plave zastavice, koji će govoriti o medunarodnoj kampanji Plava zastavica koja se u Crnoj Gori sprovodi od 2003. godine.

 

Ovom prilikom, o značaju Plave zastavice za Crnu Goru govorio je g. Rajko Barovic, direktor JPMDCG, koji će ujedno svečano uručiti sertifikate za 12 kupališta u Pilot fazi kampanje, kao i Plave zastavice za 6 kupališta na Crnogorskom primorju, koja, po ocjeni Medjunarodnog žirija, zadovoljavaju kriterijume kampanje u 2004. godini.

Takode, na svečanosti će govoriti i g. Predrag Nenezic, minstar turizma u Vladi RCG, kome će pripasti i čast da svečano podigne prvu Plavu zastavicu na našoj obali.

Skupu će prisustvovati predstavinici Vlade RCG, resornih minstarstava, gradonačelnici primorskih opština, predstavnici Turističke organizacije Crne Gore, predstavnici turističkiih centara u primorskim opštinama, predstavnici hotelskih preduzeća i turističkih agencija, predstavnici nevladinog sektora i medunarodnih misija u Crnoj Gori.

Kako je 05. jun Svjetski dan zaštite životne sredine biće organizovana i dječija ekološka radionica.

U sklopu manifestacije, predvidjeni su prigodan koktel i zabavni program.